6. srpna 2010

Smažená pečeně po čínsky

300 g jater, 3 pórky, 4 stroužky česneku, špetka mletého kmínu, špetka zázvoru, 1/2 lžíce vegety, 2 lžíce soj. omáčky, 5 lžíc oleje na smažení, 2 lžíce solamylu s vodou
Játra nakrájíme na dlouhé tenké plátky a obalíme v solamylu s vodou. Játra smažíme na silném ohni, stále mícháme až jse jednotlivé kousky od sebe oddělí. Přidáme pórek nakrájený na šikmé dlouhé proužky. Přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Chvíli ještě smažíme. Česnek musí zůstat polosyrový. Po přidání pórku trvá smažení 5 min. Po této době pórek zvadne a játra zvlní. Podaváme s rýží nebo opečenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat