3. srpna 2010

Kuře na červeno

1 kuře nebo stehýnka a kuřecí špalíčky, 2 lžíce octa, 3-4 lžíce sójové omáčky, 3,5 lžičky krupicového cukru, 1 lžička zázvoru, 0,5 lžičky soli,voda, 5 lžic oleje na smažení
Kuře bez kůže rozdělíme na malé kousky (případně použijeme stehýnka a kuřecí špalíčky). Do většího kastrolu dáme olej a do horkého vložíme kousky kuřete. Smažíme na prudkém ohni několik minut a kousky kuřete obracíme. Vodu, kterou maso pustí, necháme vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek, přilejeme ocet, opět ho necháme vysmažit (v této fázi to není nejvoňavější, ale výsledek pak stojí za to) a pak přilijeme vodu a to tolik, aby bylo maso ponořené. Přibližně 10 minut vaříme maso na prudkém ohni, potom přidáme všechny přísady, oheň ztlumíme a hrnec zakryjeme pokličkou. Dále kuře dusíme ještě asi 45 minut, než změkne s zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik šťávy, kolik je potřeba na přelití porcí. Podáváme zásadně s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat