3. srpna 2010

Kuře se zeleninou a jablky

celé kuře, sůl, pepř, zázvor, gril.koření, skořice, 3 jablka, mražená směs zeleniny, cibule, solamyl, olej, rýže, rozinky
Kuře ugrilujeme klasicky podlijeme troškou stolního oleje, poté vyjmeme z hrnce (záleží kde grilujeme)a na oleji z něho orestujeme cibuli najemno nakrájenou přidáme směs zeleniny a dusíme do poloměka, podlijeme vodou 2 hrnky okořeníme dle chuti,přidáme skořici kvůli vůni,zázvor přidáme s citem.Přidáme nadrobno nakrájená jablka krátce dusíme ať se nerozvaří.Celou směs zahustíme solamylem cca 1 pol.lžíce do hrnečku vody (klasický hrnek na kafe)a opatrně zahustíme a zavaříme krátce.Jako příloha může být rýže s rozinkami. Pozn.: Kuře je výborné večer před vařením naložit sůl,gril.koření,olej také uvnitř kuřete pečlivě vymazat a nechat odležet mimo lednici-lépe projde kořením v teple. Podáváme: naporcované kuře s rýží a přelijeme směsí zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat