3. srpna 2010

Pikantní kuře na paprice

1 kuře, 1 feferonka, 1 stroužek česneku, 300 g cibule, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžíce rajského protlaku,1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce citronové šťávy, 1/8 l kuřecího vývaru, 2 zelené papriky, 1/4 l šlehačky, 100 g nízkotučného jogurtu
Kuře naporcujte. Červené části feferonky nakrájejte na co nejmenší kostičky. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Máslo rozpusťte, kuřátko i s kůží na něm opečte do křupava, osolte, vyjměte. Přísady nakrájené na kostičky osmahněte. Přidejte rajský protlak, papriku, citronovou šťávu a vývar, nechte přejít varem, ochuťte. Vložte porce kuřete, duste přikryté. Papriky rozčtvrťte, vyjměte semínka, nakrájejte na velké kusy, posledních 10 minut duste spolu s ostatním. Ušlehejte šlehačku, smíchejte s jogurtem, přidejte při podávání.

Žádné komentáře:

Okomentovat