9. května 2010

Cinzano

1 kg rýže, 16 dkg kvasnic (droždí, nadrobit), 2 citrony (kůru nastrouhat, citrony rozkrájet na kousky, zbavit jader), 2 sáčky vanilkového cukru, 35 ks hřebíčku, 10 ks nového koření, 2 ks skořice (po 2 cm), 0,5 kávové lžičky muškátového květu, 0,5 kávové lžičky muškátového oříšku (nastrouhat), 0,5 kávové lžičky tymiánu, 0,5 kávové lžičky zázvoru
Zmíněné ingredience vložíme do demižonu, zalijeme vlahým cukerným roztokem (7 litrů vody, 3 kg cukru), uzavřeme kvasnou zátkou, necháme 6 týdnů kvasit, potom stočíme. Další 2-3 týdny necháme odstát, aby se to vyčistilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat