26. dubna 2013

Řecká cibulová polévka se sýrem

200 ml masového vývaru, sůl, mletý pepř, 500 ml horké vody, 500 ml horkého mléka, 4 cibule, 100 g másla, lžíce hladké mouky, 8 krajíčků toustového chleba, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, zelená petrželka

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle, přidáme mouku a za častého míchání osmahneme do zlatova. Zalijeme vývarem, rozmícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 5 minut. Smícháme horké mléko s vodou a za pomalého míchání lijeme do hrnce s polévkou. Společně na mírném ohni vaříme dalších 10 minut. Tousty rozložíme na 4 talíře a posypeme nastrouhaným sýrem. Zalijeme horkou cibulovou polévkou a posypeme nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat