26. dubna 2013

Bramborový krém s brokolicí

1 l vody, žloutek, 2 lžíce másla, 500 g nových brambor, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 70 g brokolice, sůl, 500 ml mléka, 100 g šunky, bílý mletý pepř

Nové brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Současně si očistíme kořenovou zeleninu a jemně ji nastrouháme. Poté ji na másle krátce osmažíme. Vodu z uvařených brambor slijeme zvlášť do hrnečku, brambory rozmícháme na hladkou bramborovou kaši. Tuto kaši zředíme vodou zcezenou z brambor a horkým mlékem. Přidáme osmaženou zeleninu, na růžičky rozdělenou brokolici, žloutek rozmíchaný v několika lžících mléka, osolíme a opepříme podle chuti. Polévku chvíli povaříme. Šunku nakrájíme na malé kostičky a na pánvi po zelenině ji opečeme (stačí ji opéct téměř nasucho). Na závěr ji přidáme do polévky. Bramborovou polévku s brokolicí můžeme ozdobit i kolečky pórku nebo čerstvou strouhanou mrkví.

Žádné komentáře:

Okomentovat