26. dubna 2013

Hovězí polévka se zeleninou

mrkev, petržel, cibule, sůl, 500 g hovězího masa, 50 g celeru, 3 zrnka pepře, zavářka, zelená petrželka

Maso vložíme do studené osolené vody se třemi zrnky pepře, přivedeme k varu, přidáme oloupanou a na čtvrky rozdělenou cibuli a mírným varem vaříme, dokud není maso měkké. Máme-li k dispozici kořen zázvoru, můžeme do polévky přidat kousek asi velikosti kostky cukru, dodá polévce trochu jinou, ale velmi zajímavou příchuť. Zatím si připravíme kořenovou zeleninu - očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou, do vařícího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu a necháme ji chvíli (5 - 15 minut - záleží na tom, zda je zelenina jarní nebo již déle skladovaná) povařit. Ke konci přidáme zavářku (nudle, hvězdičky apod.) a necháme ji povařit podle doby uvedené na obalu. Hotovou hovězí polévku ozdobíme čerstvou nasekanou zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat