26. dubna 2013

Hovězí polévka s nudlemi

2 ředkvičky, 500 g předního hovězího masa, 2 mrkve, kousek květáku, petržel, kostku hovězího vývar, kousek celeru, zelená petrželka, hrst vlasových nudlí

Maso vložíme do studené osolené vody (asi 2-5 litry) a vaříme mírným varem asi 90 minut (tuto dobu lze zkrátit použitím papiňáku). Zatím si očistíme a nakrájíme veškerou zeleninu (krájíme na kostičky, plátky nebo nahrubo strouháme). Všechnu připravenou zeleninu přidáme do vývaru a vaříme ji, dokud nezměkne. Společně se zeleninou vložíme do polévky i masovou kostku. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej z polévky, necháme trochu zchladnout, nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky. Těsně před koncem varu přidáme zavářku (vlasové nudle) a povaříme ji v polévce podle návodu na obalu. Na talíři hovězí polévku dozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat