26. dubna 2013

Hovězí polévka s houbovými knedlíčky

2 l vody, sůl, 30 g másla, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 2 kostky hovězího bujonu, 200 g čerstvých hub, zelená petrželka
knedlíčky: 4 lžíce mléka, 2 housky, vejce, sůl, muškátový květ, strouhanka podle potřeby

Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na tuku. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Vodu na polévku osolíme, přidáme bujónové kostky, nakrájenou kořenovou zeleninu a přivedeme do varu. Potom přidáme polovinu podušených hub a vaříme, až zelenina změkne. Zatím pokrájíme housky na kostičky, svlažíme je mlékem, smícháme s druhou částí hub, osolíme, okořeníme muškátovým květem a spojíme vejcem. Podle potřeby přidáme strouhanku, abychom získali tužší těsto. Z něho pak tvarujeme drobné knedlíčky a zaváříme je do vroucí polévky. Vaříme je asi 5 minut. Hotovou hovězí polévku s houbovými knedlíčky doplníme nakrájenou zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat