26. dubna 2013

Chalupářská polévka

vejce, sůl, sáček chalupářské polévky Magi, pórek, 50 g másla, 200 g čerstvých hub, zelená petrželka, 1,5 l vody

Pórek si nakrájíme na kolečka. Houby dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo a na něm podusíme nakrájené houby. Do hrnce dáme asi 1,5 l studené vody. Do ní nasypeme a dobře rozmícháme Chalupářskou polévku v sáčku a vaříme. Přidáme asi půl lžičky soli. Jakmile se polévka vaří, vsypeme podušené houby a nakrájený pórek. Zhruba po 10-ti minutách varu vmícháme do polévky rozšlehané vejce. Jakmile vejce ztuhne, polévka je hotová. Na talíři chalupářskou polévku posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo jinou oblíbenou zelenou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat