26. dubna 2013

Čínská drůbeží polévka

0,5 slepice nebo kuřete, pórek, mrkev, sůl, cibule, 5 lžic jemných nudlí, hrst sušených hub., lžíce sojové omáčky, sklenka dezertního kořeněného vína, kostka drůbežího bujonu

Slepici nebo kuře očistíme, omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, mírně osolíme, přidáme oloupanou a pokrájenou cibulku a vaříme doměkka. Jestliže jsme použili slepici, je rychlejší ji vařit v tlakovém hrnci. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a vývar přecedíme a doplníme na 1 litr vodou. Vložíme bujonovou kostku, na kolečka pokrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a houby, které jsme předtím namočili ve vodě. Vaříme tak dlouho, až zelenina změnkne. Mezitím obereme maso z kostí a pokrájíme ho na větší kousky. Vhodíme do polévky, přidáme nudle, dezertní víno a ještě krátce povaříme. Dochutíme podle potřeby sojovou omáčkou. Čínská drůbeží polévka se podává horká.

Žádné komentáře:

Okomentovat