26. dubna 2013

Kapustová polévka s houbami

1 a 3/4 l vody, sůl, cibule, 30 g rýže, 2 kostky masového vývaru, 40 g másla, 50 g zeleného hrášku, 150 g čerstvých hub, 0,5 hlavičky kapusty, 20 g másla na jíšku, 20 g hladké mouky, pažitka nebo petrželka

Očištěné houby si nakrájíme a udusíme na másle s nakrájenou polovinou cibule. Kapustu si spaříme, nakrájíme na nudličky a také podusíme na másle se zbývající částí cibule. Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku, kterou rozmícháme v trošce studené vody. Do vařícího vývaru přidáme rozmíchanou jíšku, sterilovaný nebo mražený hrášek, podušené houby, kapustu a propláchnutou rýži. Kapustovou polévku povaříme. Před podáváním do ní ještě zamícháme nakrájenou pažitku nebo zelenou petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat