26. dubna 2013

Benátská polévka

cibule, žloutek, mrkve, 0,5 celeru, špetka pepře, lžíce rýže, 2 kořenové petržele, lžíce másla, lžíce rajčatového protlaku, 60 g nalámaných makarónů, lžíce sladké smetany, strouhaný parmazán, zelená petrželka, 1,5 litru vody

Dáme si vařit vodu na polévku. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nastrouháme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelenou petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu a část petrželky, promícháme a krátce osmažíme. Vsypeme propláchnutou rýži, promícháme a zalijeme vše horkou vodou. Vaříme do poloměkka.Přidáme rajčatový protlak, sůl a mletý pepř, vsypeme makarony či nudle a dovaříme do měkka. Žloutek promícháme se smetanou, vlijeme do polévky a odstavíme ji ze zdroje tepla. Polévka už se nesmí vařit. Na talíři před podáváním posypeme benátskou polévku parmazánem a zbytkem zelené petrželky.

Žádné komentáře:

Okomentovat