22. dubna 2013

Polévka z uzeného masa

400 g uzené krkovice anebo uzených kostí,polévkovou kořenovou zeleninu (mrkev, kousek celeru, petržel), cibuli,2 hrsti krup,2 litry vody,pažitku, mletý pepř, sůl

Uzené maso nebo kosti opláchněte a vložte do hrnce, který naplníte studenou vodou.Hrnec položte na sporák a vodu v hrnci přiveďte do varu, kde kosti nebo maso deset minut povaříte.Po deseti minutách maso z hrnce vytáhněte přeložte ho do tlakového hrnce, kde jej zalijeme opět čerstvou vodou, ale tentokrát horkou a necháme vařit cca 40 minut.Mezitím, co se bude maso vařit si očistěte kořenovou zeleninu a nakrájejte ji na malé kousky.Kroupy namočte do vody a nechte trochu nabobtnat.Po 40 minutách vaření maso či kosti z tlakového hrnce vyjměte, vývar zceďte do čistého hrnce, kam následně přidáte nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájenou cibuli a dáte vařit ještě dalších 20 minut.Mezitím maso nakrájíte na kostky anebo oberete kosti a vrátíte maso zpět do polévky.Asi 10 minut před koncem vaření vložte do polévky namočené kroupy. Polévku pak dosolte, opepřete a ozdobte čerstvě nakrájenou pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat