26. dubna 2010

Jablkový závin

těsto : 40 dkg hladké mouky, 2 žloutky, 3 lžíce tuku, 1/8 l vlažné vody, špetka soli
náplň:1 kg jablek, 30 dkg cukru krupice, skořice, rozinky, tuk na pokapání a potření závinu, 30 dkg vlašských ořechů
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na tři díly a z vyválíme. Na vyválenou placku klademe nastrouhaná jablka (z jablek je dobré vymačkat šťávu), posypeme cukrem dle kyselosti jablek. Dále skořici, rozinky, nastrouhané ořechy a pokapeme rozpuštěným tukem. Závin stočíme a dáme na plech. Hotové záviny potřeme rozpuštěným tukem a dáme do předem rozpálené trouby asi na 200°C. Pečeme do zlatova - cca 30 min. Po vyndání z trouby záviny ještě jednou potřeme tukem a po vystydnutí pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat