1. května 2010

Hovězí pečené v hořčiční marinádě

800 g hovězího zadního, 2 cibule, 60 g pomerančového džemu, 60 g jablečného džemu (nebo přesnídávky), 2 lžíce plnotučná hořčice (dle chuti), 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce vinného octa (může být běžný ocet), 1 lžíce tymiánu, 2 špetky soli, pepře, 200 ml červeného vína, 3 stroužky česneku,100 ml smetany, 750 ml vývaru Hovězího bujónu, 2 větší mrkve a petržele, 1 menší celer, 1 máslo
Maso odblaníme, osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Na másle orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky s nakrájenou cibulí. Maso se zeleninou dáme na pekáč a pomarinádujeme  (marináda-džemy, hořčice, ocet, tymián, sůl, česnek). Podlijeme vínem a vývarem a pečeme asi 1,45 - 2 hod. Průběžně potíráme marinádou a podléváme vínem a vývarem.20 minut před koncem pečení přidáme smetanu. Po dopečení sejmeme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme se směsí zeleniny, marinády a smetany z pekáčku. Nejvhodnější přílohou je rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat