Maso odblaníme, osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Na másle orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky s nakrájenou cibulí. Maso se zeleninou dáme na pekáč a pomarinádujeme (marináda-džemy, hořčice, ocet, tymián, sůl, česnek). Podlijeme vínem a vývarem a pečeme asi 1,45 - 2 hod. Průběžně potíráme marinádou a podléváme vínem a vývarem.20 minut před koncem pečení přidáme smetanu. Po dopečení sejmeme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme se směsí zeleniny, marinády a smetany z pekáčku. Nejvhodnější přílohou je rýže.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
1. května 2010
Hovězí pečené v hořčiční marinádě
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat