1. května 2010

Čína z králičího masa

0,5 kg masa z králíka, olej, vejce, worcestr, sojová omáčka, maggi, pórek, solamyl, moučkový cukr, kari koření, sladká paprika, sůl, pepř
marináda : 5 lžic oleje, 2 celá vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce soj. omáčky, 1 lžíce worcestru, 1 lžíce maggi, 1 lžička moučk. cukru, 1 lžička soli, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pepře
Maso nakrájíme na malé kousky(nudličky), zalejeme připraveným nálevem a uložíme na cca. 24 hod do chladu.Občas můžeme takto uložené maso promíchat. Na rozpáleném oleji pečeme zprudka asi 15 min. pak podlejeme šálkem teplé vody a dusíme. Dusíme asi 2,5 hod. za občasného dolití vody. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájený pórek a ještě asi 15 minut dusíme,dokud se maso nerozpadá.

Žádné komentáře:

Okomentovat