1. května 2010

Hovězí po čínsky

4 plátky hovězího masa, 1 cibule, 5 mladých cibulí s natí, sůl
Marináda : 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 3 lžíce jablečného džusu, šťáva z 1/2 citronu, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička zázvoru
Maso nakrájíme na menší kousky, posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme marinádou. Zakryjeme pokličkou a necháme v chladničce přes noc odležet. Poté maso osolíme, vložíme do rozehřáté trouby a pod pokličkou pečeme 15 minut. Snížíme teplotu a pečeme ještě 5 minut. Podáváme s rýží nebo brambory a se zeleninovým salátem. Všechny suroviny na marinádu důkladně promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat