28. dubna 2010

Rybízová bublanina s krémem

500 g rybízu
těsto : 180 g másla,180 g cukru,1 baliček vanilkového cukru,špetka soli,4 vejce,350 g polohrubé mouky,150 g mletých mandlí,1/2 balíčku kypřícího prášku
Krém : 2 vejce, 30 g cukru, 200 ml smetany ke šlehání
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Těsto:  Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz.  Krém: Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat