1. května 2010

Kuřecí maso na špizech

400 g kuřecích prsíček, 1 stroužek česneku, 7 lžic oleje, 3 lžíce citronové štávy, 1 lžička kari, 1 velká mrkev, sůl, 1 červený lusk papriky, 1 zelený paprikový lusk, 2 malé cibule, 6 tenkých plátků prorostlé  slaniny, sůl, černý pepř
Marináda : Maso opereme,osušíme a nakrájíme na 12 řezů. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky.K tomu přidáme 4 polévkové lžíce oleje,citronové štávy a kari a vše dobře promícháme. Maso pak do této marinády přidáme, vše spolu promísíme a necháme přikryté stát a asi 1 hodinu marinovat.
Oškrábeme mrkev a nakrájíme na šikmé oválky, které necháme 3 minuty povařit v osolené vodě.Paprikové lusky rozpůlíme,odstraníme z nich semínka a vnitřní část,vepereme je a rozkrájíme na kousky.Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů.Z marinády vybereme kuřecí maso a necháme ho odkapat.Každý kus masa zabalíme do poloviny plátku slaniny.Na každý špíz pak nabodneme 3 závitky,které střídavě proložíme zeleninou tak,aby byla na začátku a na konci. Osolíme a opepříme.Špízy pak opékáme 8-10 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji do křupava : během opékání je potíráme marinádou.Hotové je podáváme s rýží a různými omáčkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat