Z jablek odstraňte jadřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko horizontálně kolem dokola nařízněte. Jablka dejte do mělkého pekáčku. Smíchejte med, skorici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte jablka. Do pekáčku nalijte pomerančovou šťávu. Troubu předehřejte na 180°C ( horkovzdušnou na 160°C .anou. Pečte 40 minut, občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte kolem nich ostružiny a pečte ještě asi 10 minut. Před podáváním ještě polijte jablka šťávou. Můžete doplnit zakysanou smetanou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. dubna 2010
Kořeněné pečené jablka
4 středně velká jablka ( každé o váze asi 200 g ), 4 lžíce medu, 1/2 lžičky mleté skořice,jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 1 velkého pomeranče, 250 g zmrazených nebokompotovaných ostružin nebo brusinek
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat