28. dubna 2010

Mrkvovníky

200 g strouhané mrkve,300 g polohrubé mouky,200 g másla nebo margarínu,špetka soli, 1/2 balíčku kypřícího prášku,švestková povidla, práškový cukr s vanilkovou příchutí
Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřícím práškem do pečiva a soli vypracujeme těsto.
Na pomoučeném vále válíme plát silný asi 3 mm. Rádýlkem nebo nožem vykrájíme čtvrtečky 6x6 cm velké.Do středu každého čtvrtečku dáme kávovou lžičku švestkových povidel. Dva protilehlé konce spojíme v šáteček a přitlačíme.Jednotlivé kousky klademe na plech a dáme péci. Elektrická   trouba předehřátá na 180 °C. Horkovzdušná trouba předehřátá na 150 °C  doba pečení asi 20 min.Ještě teplé mrkvovníky obalíme v práškovém cukru s vanilkovou příchutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat