Troubu vyhřejeme na 200°C .Oddělíme vejce.K máslu přidáme 75 g cukru a žloutky a našleháme je.Z bílků našleháme sníh a zapracujeme do krému.Smícháme mouku s kypřícím práškem, čokoládou a mandlemi a přimícháme je.Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto.Pečeme 20 minut.Korpus necháme vychladnout a rozkrojíme napůl. Očistíme jahody, přidáme sýr a 25g cukru a našleháme je.Připravíme želatinu a přimícháme ji. Našleháme smetanu a 2/3 jí přidáme. Krémem potřeme jeden plát těsta a překryjeme druhým plátem. Dort chladíme asi 3 hodiny. Posypeme ho moučkovým cukrem a ozdobíme zbytkem smetany, jahodami a krokantem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat