28. dubna 2010

Třešňový koláč

250 g hladké mouky,125 g másla nebo rostlinného tuku,80 g cukru,kůra z půlky citrónu,0.12 l mléka (ne více),1 kg třešní,skořicový cukr,4 lžíce strouhanky,4 lžíce mandlí
Změklé máslo (ale ne zahřáté, těsto by bylo tuhé), citrónovou kůru a studené mléko vmícháme do mouky, ale nehněteme. Těsto necháme v chladu asi 20 minut odpočinout.Pak je rozválíme jen s malým množstvím mouky na posypání valu a dáme do vymazané formy s okrajem. Třešně omyjeme, odpeckujeme a poklademe na těsto. Skořicový cukr promícháme se strouhankou, s nastrouhanými mandlemi a nasypeme na třešně. Koláč pečeme při střední teplotě trouby 35-40 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat