Změklé máslo (ale ne zahřáté, těsto by bylo tuhé), citrónovou kůru a studené mléko vmícháme do mouky, ale nehněteme. Těsto necháme v chladu asi 20 minut odpočinout.Pak je rozválíme jen s malým množstvím mouky na posypání valu a dáme do vymazané formy s okrajem. Třešně omyjeme, odpeckujeme a poklademe na těsto. Skořicový cukr promícháme se strouhankou, s nastrouhanými mandlemi a nasypeme na třešně. Koláč pečeme při střední teplotě trouby 35-40 minut.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat