Žloutky se špetkou soli a s olejem rozmíchme a přidáme tvaroh a opět rozmícháme. Pak postupně přidáváme mouku, tak dlouho, až se těsto nelepí na ruce. Těsto propracujeme a rozdělíme na 16 nebo 24 nebo 32 kousků. (podle velikosti ovoce. na české švestky 32.) Ovoce zabalíme do rozválených kousků těsta. Vkládáme do vroucí vody a vaříme, až knedlíky vyplavou (asi 10 min). Knedlíky nakonec posypeme dle chuti cukrem a strouhaným tvarohem. Kdo chce, může je polít rozpuštěným máslem nebo Florou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. dubna 2010
Ovocné tvarohové knedlíky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat