1. května 2010

Králík po vesnický

1 větší králík
marináda: 1,5 dl oleje, 1 dl vína, 1 dl vody, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička papriky, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 1 velká cibule, sůl
Většího králíka naporcujeme, menšího necháme v celku. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Směs osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. zakryjeme utěrkou a necháme marinovat nejméně do druhého dne (nebo i déle) v chladu. Pak pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat