1. května 2010

Contrée Côte au-dela de vin Pommé

hovězí přední s husičkou /200 gr.na osobu/, 1-2 kvalitní šťavnaté jablko, lehké bílé přírodní víno, zelený pepř, worchestershire sauce, salza rancheros, olivový olej, máslo, sůl

S hovězího nakrájíme cca 2-cm plátky, lehce naklepeme a špičkou nože propícháme - zakápneme worch.sauce, posypeme rozdrceným zeleným pepřem, potřeme olejem a necháme min 24-hod. odležet (lépe je dvojnasobnou dobu). Oloupaná jablka zbavíme jadřince. Na rozpáleném sádle restujeme plátky hovězího cca 4-5 minut na každé straně (nejlépe zatáhnout s obou stran) a pak až se na povrchu objeví šťáva obrátit a solit až před dohotovení, aby maso neztvrdlo! Mezi tím na másle osmahneme asi 1cm vysoká kolečka z jablek, která podlijime bílým vínem a přídáme na každé kolečko lžíci salza rancheros. Na porci masa položíme jablko, přelijime omáčkou s jablek a podávám nejlépe s americkými brambory. ( ty připravujeme tak, že osušené na čtvrtky nakrájené brambory potřeme olejem a grilujeme až sezlátnou v elektrickém grillu - možné také péci v troubě na najvyšší teplotě. Podáváme dále s ledovým salátem jen natrhaným na drobno a zákápnutým olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat