Z másla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji vínem a našleháme dohladka. Přidáme povidla, kousek citronové kůry, celé skořice a mletý zázvor. Omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovú kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovú šťávu, sůl, pepř podle chuti a přimícháme rum. Omáčka je výborná k různým masům a klobásam.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
30. dubna 2010
Švestková omáčka
150 g švestkových povidel, 40 g másla, 40 g mouky, červené suché víno dle potřeby, sůl, pepř, cukr, kousek skořice, špetku zázvoru, lžíce rumu, citronová kůra a šťáva
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat