28. dubna 2010

Krémový koláč s hruškami

těsto : 250 g polohrubá  mouka, 150 g tuku (Hera),5-6 lžic studená voda
hrušky : 400 g hrušky,80 g cukr,šťáva z poloviny citronu, podle potřeby voda
krém : 50 g vanilkový pudink, 2 žloutky,100 ml horké mléko, 100 ml smetana,150 g cukru
piškoty a lískové oříšky podle chuti
Těsto vypracovat a nechat v chladu odležet. Mezitím hrušky s cukrem a šťávou povařit do změknutí a nechat okapat.
Krém: Do kastrolu s odkapanou šťávou z hrušek vsypat pudink, přidat žloutky, šlehat a přilévat mléko, smetanu a přidat cukr. Za stálého míchání na mírném ohni přivést k varu a odstavit.
Koláčovou formu vyložit těstem a upéct při ca 200 C. Hned po upečení posypat vrstvou drcených piškotů, proklást kousky hrušek, zalít krémem, posypat sekanými lískovými oříšky, vložit do trouby a při již nižší teplotě krátce dopéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat