22. října 2016

Pečeně „Mánás”

4 ks kuřecích prsíček; 2 cibule; 300 g uzeného sýra; 500 g anglické slaniny (bacon); 17 ks párátek; 2 lilky; 1 dl stolního oleje; česnek; petržel; hlávkový salát;
Sýr nakrájíme na nudličky o tloušťce půl centimetru. Kuřecí prsíčka mírně naklepeme. Osolíme a opepříme. Cibule podélně rozpůlíme a potom nakrájíme na velmi tenké plátky. A teď budeme kuřecí prsíčka nadívat: maso si pěkně rozprostřeme a naložíme na ně sýr a cibuli. Poskládáme a spíchneme párátkem. Omotáme anglickou slaninou, kterou také upevníme párátkem. Jako přílohu si uděláme grilovaný lilek. Uřízneme stonek, načež lilek rozkrojíme napůl. Do dužiny naděláme zářezy, ale opatrně, abychom nepoškodili slupku a osolíme. Petržel a česnek nasekáme nadrobno. Postříkáme trochou oleje a necháme odpočívat. Kuřecí prsíčka obalená slaninou upečeme. Anglická slanina bude zvenčí pěkně opečená a křupavá, zatímco maso uvnitř se nám bude při jídle zrovna rozplývat na jazyku. Lilky začneme grilovat nejpre na vnitřní straně, potom je obrátíme a postříkáme kořeněným olejem. Dbáme na to, abychom měli lilek po obou stranách dobře propečený. Jako přílohu si dáme salát rozebraný na jednotlivé listy. Na salátové lůžko umístíme lilky a kuřecí prsíčka, ze kterých před podáváním odstraníme párátka.

Žádné komentáře:

Okomentovat