21. října 2016

Pečené kuře s jablky a brusinkami

1 kuře, sůl, pepř, 50 g oleje, 80 g másla, 1 dl vody, 5 jablek, 125 g brusinek, 1 dl bílého vína, 30 g kečupu.
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, na oleji a polovině másla po obou stranách opečeme, podlijeme vodou a za občasného polévání v horké troubě upečeme doměkka. Celá jablka vykrojíme kulatým vypichovátkem, aby uprostřed zůstal kulatý prostor bez jadřince. Otvor naplníme brusinkami, dáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme polovinou vína a dáme péci do trouby. Když jsou napůl pečená, přidáme zbytek vína, kečup, promícháme a dopečeme. Šťávu z kuřete spojíme se šťávou z jablek a přeléváme jí porce na talíři. Ke kuřeti přidáme pečené jablko.

Žádné komentáře:

Okomentovat