16. října 2016

Hovězí maso s pikantními fazolemi

400 g zadního hovězího masa, 200 g bílých fazolí, 1/2 l vody, 500 g rajčat,cibuli, stroužek česneku, 2 čerstvé zelené feferonky, 3 stonky čerstvého rozmarýnu, 3 lžíce oleje, sůl, 50 g hrubého celozrnného chleba, 50 g piniových semínek, 50 g másla.
Fazole namočíme nejméně na 6 hodin do vody. Pak fazole vaříme 45 minut doměkka. Mezitím maso nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nasekáme, feferonky bez semen nakrájíme na nudličky, lístky rozmarýnu hrubě nasekáme. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho prudce se všech stran opečeme dohněda. Maso vyjmeme, vložíme cibuli, česnek, feferonky a rozmarýn, zpěníme, až cibule zesklovatí, přidáme maso, rajčata, fazole, podlijeme vývarem z fazolí a osolíme. Hrnec přikryjeme a vložíme na spodní lištu studené trouby. Troubu zapneme na 180°C a pečeme 45 min. Mezitím rozdrobíme chléb a nasekáme piniová semínka. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme chléb a semínka a opékáme asi 10 minut. Rozdělíme na maso a vše pečeme další 1,5 h. v odkryté nádobě, až jsou fazole i maso zcela měkké.

Žádné komentáře:

Okomentovat