22. října 2016

Kuře na kořenové zelenině

4 čtvrtky kuřete, 2 velké cibule (první vrstva), 4 karotky (druhá vrstva), 2 petržele (třetí vrstva),1/4 celeru (čtvrtá vrstva), malá hlavička česneku nakrájený na slabší plátky (pátá vrstva), provensálské koření, sůl, kuřecí vývar, (1 kostka slepičí bujon - rozvařit), kečup
Do pekáče vrstvíme zeleninu nakrájenou na silnější plátky, trochu osolíme a posypeme provensálským kořením. Do zeleniny položíme nejdříve kuřecí posolené čtvrtky, polijeme kečupem (cik cak) a zalijeme vývarem až je zelenina potopená. Na chvíli dáme zapéci. Potom maso obrátíme, aby masitá část natáhla chuť zeleniny, kečup prostoupil do zeleniny a spodní část čtvrtky aby se opekla. Když je maso skoro měkké obrátíme jej a necháme zčervenat.

Žádné komentáře:

Okomentovat