22. října 2016

Nadívané kuře s masovou nádivkou

1200 g kuře, sůl, pepř mletý, 250 g mletého masa, 1 vejce, 1 žloutek, 120 g na kostky nakrájené housky, mléko, 100 g cibule, zelená petrželka, 30 g oleje, 100 g anglické slaniny, tymián, 1 dl bílého vína, 0,25 l vývaru.
Drobně nakrájíme oloupanou cibuli. Omytou petrželku jemně posekáme. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, přidáme petrželku a necháme vychladnout. Mleté maso promícháme s vajíčkem, žloutkem a osolíme. Omyté kuře osušíme a osolíme zvenčí i zevnitř. Do masové směsi přidáme osmaženou cibulku s petrželkou, houskové kostičky a podle potřeby mléko. Přidáme pepř a dobře promícháme. Zlehka odloupneme kůži na prsou kuřete a naplníme nádivkou, pak naplníme vnitřek kuřete. Otvor i odloupnutou kůži dobře zašijeme. Kuře položíme do dostatečně velkého pekáče, poklademe  plátky slaniny, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vývaru a pečeme při 190 stupních  za častého polévání vínem a vývarem. Během pečení podléváme i vlastní šťávou. Pečeme asi 2 hodiny. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat