22. října 2016

Kuře s brusinkami a žampiony

4 ks kuřecích řízků, 2 mrkve, 2 petržele, celer, hladkou mouku, vývar, 5 lžic brusinkového kompotu, 250 g žampiónu, citrónovou šťávu, sůl, pepř, máslo, 1 cibuli, 1,5 dcl. červeného vína.
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na másle osmahneme, podlijeme a přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a dusíme do měkka. Usmažíme jíšku, podlijeme vývarem, přidáme brusinkový kompot a povaříme. Na tuku podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampióny, před koncem podlijeme vínem a necháme projít varem. To vše přidáme do omáčky. Podušenou zeleninu promixujeme a rovněž přidáme k omáčce. Nakonec přidáme řízky a prohřejeme. Přílohy: hrnečkový nebo houskový knedlík.

Žádné komentáře:

Okomentovat