21. října 2016

Kuře dušené s jablky a zeleninou

1 kuře, sůl, 60 g rostlinného tuku, 100 g celeru, 2 jablka, pepř, hřebíček, nové koření, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l sladké smetany
Kuře rozdělíme na 4 porce a osolíme po obou stranách. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájený celer, oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka bez jádřinců., koření a vše krátce osmažíme. Na tento základ vložíme porce kuřete, podlijem je a dusíme. Při dušení porce obrátíme. Upravujeme na mírném ohni, jablka i celer se snadno a rychle připalují. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a dobře provaříme. Maso pak vložíme do omáčky ještě prohřát. Podáváme s knedlíkem, rýží a i těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat