22. října 2016

Jemné kuřecí ragú

1 dýně, 500 g kuřecích prsou, 2 lahůdkové cibulky, 200 g žampionů, 2 rajčata, 100 g anglické slaniny, 250 ml sladké 12 % smetany, 1 lžíce tymiánu, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř
Dýni důkladně omyjeme, osušíme a z jedné třetiny seřízneme tak, aby nám vznikla miska a poklička. Lžící odstraníme semena a dýni zpět přiklopíme. Vložíme ji do trouby a pečeme v předehřáté troubě na 180 st.C asi 20 minut.Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky, cibulky na špalíčky, žampiony na čtvrtiny, slaninu na silnější proužky a rajčata na větší kusy.V pánvi rozpálíme olej a prsa krátce opečeme.Přidáme ostatní nakrájené přísady kromě rajčat a vše orestujeme. Přidáme rajčata a tymián, vše zalijeme smetanou a na závěr dochutíme solí a pepřem. Směs přelijeme do dýně, přiklopíme a dáme zpět do trouby. Pečeme ještě asi 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat