22. října 2016

Kuřecí prsíčka plněná pórkem, nakládaná v jogurtu, s pikantním chřestovým salátem

60 dkg vykostěných kuřecích prsíček; sůl; pepř; 4 plátky anglické slaniny; 4 tenčí pórky; 4 dl jogurtu; 1 svazek petrželové natě; 1 snítka rozmarýnu; 1 – 2 snítky meduňky; 2 – 3 snítky pažitky; 30 dkg chřestu;na špičku nože jedlé sody; 1 mrkev; 1 menší celer; 1 červená cibule; 2 – 3 koktejlová rajčata; 1 hlavičky ledového salátu; 1 hrst ruccoly; 1 polévková lžíce bílého vinného octa; 1 vejce; 1 kávová lžička hořčice;0,5 dl oleje; špetka estragonu; 1 stroužek česneku
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme a položíme na ně plátky anglické slaniny. Doprostřed každého plátku masa se slaninou položíme tenké kolečko pórku a plátky masa pevně srolujeme. Jogurt smícháme s nadrobno nakrájenou petrželovou natí, rozmarýnem, meduňkou a pažitkou. Osolíme a opepříme. Touto jogurtovou směsí s bylinkami pokapeme masové rolky a necháme je alespoň hodinu odležet v chladničce.Připravíme chřestový salát. Chřest uvaříme v osolené vodě, do které přisypeme jedlou sodu. Po uvaření chřest nakrájíme na kolečka. Přidáme půlku pórku nakrájeného na kolečka, na proužky nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájený celer, nadrobno nakrájenou červenou cibuli a rozpůlená koktejlová rajčata. K zelenině přidáme také na proužky nakrájené listy ledového salátu a ruccoly. Zakapeme polévkovou lžící vinného octa a salát důkladně promícháme. Salátovou zálivku připravíme rozmícháním jednoho vaječného žloutku s hořčicí a olivovým olejem přidávaným po kapkách. Osolíme, opepříme a ochutíme estragonem a rozetřeným česnekem.Naložené maso po odležení v jogurtové směsi opečeme do červena na malém množství oleje. Před podáváním upravíme na talíř nejprve salát, zakapeme ho zálivkou a nakonec na něj položíme opečené kuřecí rolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat