22. října 2016

Sedmidívčí kuře u hradu Boldogkő

4 kuřecí stehna; 8 středně velkých brambor; 2 celé cibule; 1 hlavička česneku; 10 dkg másla; 3 dl oleje; saturejka;tymián; šalvěj; petržel; rozmarýn;
Brambory důkladně omyjeme, provrtáme je nožíkem na odstraňování jádřinců z jablek, načež dutiny naplníme máslem smíchaným s jemně nasekanou cibulí a česnekem. Potom brambory po jedné balíme do alobalu.
Kuřecí stehna vykostíme, osolíme, posypeme zeleným kořením uvedeným v seznamu surovin a zalijeme olejem. V tomto nálevu necháme maso odležet aspoň po dobu 1 hodiny.
Na horkém dřevěném uhlí pak upečeme nejprve brambory, protože ty zůstanou déle teplé, po nich i kuřecí stehna a začerstva podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat