22. října 2016

Kuře Kung-Pao s vínem

400 g kuřecí prsa, 2 bílky, 3 lžíce hladké mouky, sůl, 5 lžic rostlinného oleje, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 4 lžíce arašídů, lžička chilies, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce sójové omáčky, 1 cibule, lžička cukru, lžička octa, špetka vegety
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky - asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem. Necháme odležet. Na pánvi rozpálíme asi pět lžic oleje a za stálého míchání a oddělování masa je osmažíme. Osmažené maso vyjmeme a dáme stranou. Odlijeme nadbytečný olej až na asi dvě lžíce. Pak olej znovu rozehřejeme, vrátíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku a čtyři lžíce arašídů, opečeme. Zvlášť si připravíme zálivku z jedné lžičky chilli, dvou lžic vína, sójové omáčky, jemně usekané cibule, lžičky cukru, lžičky octa a špetky vegety. Maso na pánvi přelijeme, zamícháme a osmahneme. Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat