21. října 2016

Kuřecí prsa plněné šunkou a slaninou

1500 g kuřecí prsa bez kůže, 200 g šunka - nejlépe od kosti, 200 g anglická slanina, 500 g cibule, 500 g jablka čerstvá loupaná, sůl, pepř, olej
V prsíčku vytvoříme kapsu, kterou osolíme a opepříme, poté vložíme plátek slaniny a šunky a uzavřeme. Naplněná kuřecí prsíčka povrchu nakrojíme do mřížky a zprudka opečeme na oleji. Do pekáče položíme cibuli nakrájenou podélně na půl kolečka a jablka nakrájená na hrubší kostky, na tuto směs položíme opečená kuřecí prsíčka, zalijeme použitým výpekem, přikryjeme a vložíme do rozehřáté trouby. Když je směs pod prsíčky pěkně rozpečená, podlijeme vodou a zvolna dopékáme ještě asi 20 minut. Vzniklou šťávu dochutíme solí a pepřem, popřípadě můžeme dle chuti použít citron a cukr pro jemně navinulou chuť. Podle chuti je též možné šťávu zjemnit smetanou. Ideální příloha k tomuto pokrmu je bramborová kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat