22. října 2016

Kachna na pomerančích

kachna, 3 pomeranče, 2 jablka, 2 lžíce kečupu, 2 lžičky kukuřičného škrobu, lžička tymiánu, 2 bobkové listy, 2 decilitry bílého vína, lžíce worcesterské omáčky, salát, sůl
Kachnu očistíme, osušíme, okořeníme tymiánem, osolíme. Do tělní dutiny vložíme omytá jablka a bobkové listy. Dáme ji do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, pečeme, odkryjeme, dopečeme, vyjmeme. Do šťávy přimícháme škrob rozmíchaný v bílém víně, šťávu z pomeranče, kečup a lžičku worcesterské omáčky, zasmahneme. Přidáme na dílky rozebrané pomeranče, krátce povaříme. Podáváme s vařeným bramborem nebo dušenou rýží. Zdobíme salátem a plátky pomeranče.

Žádné komentáře:

Okomentovat