21. října 2016

Kuře Tandoori

10 hřebíčků, 2 lžičky semínek koriandru, 2 lžičky kmínu semínka z deseti nažek kardamomu, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 5 cm čerstvého zázvoru, 2 lžičky chilli koření, 2 lžičky mletého pepře, 1 1/2 lžičky kurkumy, 3 1/2 dl přírodního jogurtu, 1 dl citrónové šťávy
Celé koření několik minut opražíme na suché pánvi a utlučeme jej v hmoždíři.Nakrájenou cibuli,česnek a zázvor rozmixujeme v mixéru na kaši současně s pepřem,chilli a kurkumou.Přidáme jogurt a citrónovou šťávu.Stehna stáhneme z kůže a v kloubku je rozdělíme ve dví.Maso nařízneme aby se lépe namarinovalo.Marinujeme jeden den,či přes noc v lednici.Maso naskládáme do ohnivzdorné misky,přelijeme marinádou a pečeme v troubě 30 minut při 200°C,nebo déle,až jde maso od kosti.Podáváme s rajčatovo-okurkovým salátem,rýží basmati,a s tzatziky nebo chutney.

Žádné komentáře:

Okomentovat