21. října 2016

Kuřecí křídélka s rajskou omáčkou

12 kuřecích křidélek, 750 g rajčat, oloupané jablko bez jadřince, cibuli, lžíci oleje, 3 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce medu, sůl, 2 lžičky ovocného octa, grilovací koření, cayennský pepř.
Rajčata nařízneme, krátce povaříme a oloupeme. Rozčtvrtíme, zbavíme semen a společně s jablkem nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na osminky, na oleji necháme zesklovatět, přidáme rajčata a jablka, vmícháme protlak, osolíme a dusíme 30 min. Smícháme med, ocet, sůl a grilovací koření, směsí potřeme křidélka a v grilu opečeme po obou stranách dozlatova. Podáváme s omáčkou, kterou dochutíme solí a cayennským pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat