21. října 2016

Kuře po Řecký

1 kg kuřecích stehen, 1/4 hrnku oleje, 1/3 hrnku citronové šťávy, 1 lžíce včelího medu, 1 lžička oregana, 1 lžíce rozmarýnu, 4 stroužky česneku, sůl, 2 lžičky škrobové moučky, 1/2 hrnku vody, 1 kostka kuřecího nebo zeleninového bujónu
Vše smícháme a polijeme tím stehýnka a dáme přes noc marinovat. Stehýnka alespoň jednou v marinádě obrátíme. Druhý den pečeme v troubě na 180°C nebo grilujeme. Občas potíráme marinádou a nepodléváme! Omáčka: 2 lžičky škrobové moučky smícháme v 1/2 hrnku vody + 1 kostka kuřecího nebo zeleninového bujónu + zbylá marináda Smícháme a zahříváme asi 5 minut až se omáčka začne vařit a zhoustne. 10 minut před koncem pečení nalijeme omáčku na maso a dáme zapéci do trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat