16. října 2016

Mleté maso s houbami a jáhlami

na maso: 300 g mletého hovězího masa, 300 g hub, mrkev, cibuli, 2 lžíce olivového oleje, 1/8 l masového vývaru, 100 g sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, cayennský pepř. Na zeleninu: 2 cibule, 250 g jáhel, svazek bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj, petrželku, lžíci olivového oleje, 1/2 l vody, sůl.
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme jemně nasekané cibule a polovinu bylinek, přidáme jáhly, za stálého míchání necháme 2 min. zpěnit. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou 30 min., až jsou jáhly měkké. Na velké pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do něj na plátky nakrájené houby a cibuli, na tenké nudličky nakrájenou mrkev, maso a zbývající bylinky a za stálého míchání na prudším ohni pečeme, až se maso drolí. Podlijeme vývarem a zamícháme, aby se připečeniny rozškvařily. Přimícháme smetanu, přikryjeme a 5 min. dusíme na mírném ohni. Osolíme, ochutíme citronovou šťávou a okořeníme vydatnou špetkou cayennského pepře. Podáváme s jáhlami na nahřátým talířích, jako příloha je vhodný rajčatový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat