10. srpna 2010

Zapečené houbová brambory

300-400 g čerstvých hub, 1 lžíce sádla nebo oleje, sůl, kmín, 700 g brambor, 3 vejce, 5 lžíc polohrubé mouky, mléko podle potřeby, 4 stroužky česneku, majoránka, tuk na vymazání pekáče
Očištěné houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém tuku krátce osmahneme v kastrůlku, osolíme, ochutíme drceným kmínem a dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Mezitím nastrouháme do mísy syrové oloupané brambory, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, osolíme a podle potřeby zředíme mlékem. Do těsta vmícháme podušené vychladlé houby, lisovaný česnek a hrst majoránky. Vlejeme do vymaštěného pekáče a v troubě zapečeme do zlatova a do křupava.

Žádné komentáře:

Okomentovat