12. srpna 2010

Houbová sekaná

600 g různých tvrdších hub, 80 g slaniny nebo tučné od šunky, 50 g cibule, 3 žemle, 4 dl mléka,2 vejce, žloutek, sůl, mletý pepř, petrželka, strouhanka podle potřeby, bílek, 50 g sádla a trochu vývaru připraveného z kostky masoxu

Očištěné houby nadrobno rozsekáme. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu v ní zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli přidáme houby a za občasného míchání dusíme. Po vysmahnutí šťávy kterou houby při dušení pustily kastrol s houbami z plotny odstavíme a po prochladnutí přidáme k nim v mléce namočené,vymačkané a na strojku umleté žemle,vejce,žloutek,sůl mletý pepř a jemně rozsekanou petrželku. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi utvoříme šišku a na povrchu ji potřeme rozšlehaným bílkem. V pekáči rozehřejeme sádlo do něho vložíme připravenou šišku houbové sekané a v troubě zvolna pečeme. Při pečení ji občas podle potřeby podlijeme trochou vývaru. Sekanou pečeni z hub můžeme  odávat teplou i studenou. Příloha: vařené nebo opékané brambory nebo bramborová kaše a salát ze syrové zeleniny anebo dušený špenát.

Žádné komentáře:

Okomentovat