10. srpna 2010

Ďábelský toast

1 veka, 200 g mletého masa, 150 g tvrdého sýra, cibule, pórek, 2 feferonky, 2 stroužky česneku, kečup, hořčice, sůl, pepř, sladká paprika, tuk
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek dobře opereme a pokrájíme na kolečka. Tvrdý sýr najemno nastrouháme. Feferonky rozkrájíme nadrobno. Na tuku osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, okořeníme pepřem a paprikou a za stálého míchání asi 3 minuty zprudka opékáme.  Potom do směsi přimícháme podle chuti kečup a hořčici, prolisovaný česnek a feferonky, osolíme a ještě chvíli dusíme. Připravenou směs necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 220°C Veku šikmo nakrájíme na plátky, které opečeme  z obou stran. Všechny plátky veky potřeme silnou vrstvou masové směsi a posypeme pórkem a sýrem.Nakonec zapékáme v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat